הסכם ממון

Email
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
אלי ביבי עורך דין נוטריון הסכם ממון

אימות הסכם ממון על ידי נוטריון:

בשנת 1995 הוסיף המחוקק בחוק הנוטריונים את הסמכות לנוטריון לאשר הסכם ממון בין בני זוג, שנכרת טרם נישואין. סמכות זו מאפשרת לזוגות רבים להימנע מוויכוחים מיותרים ובהוצאת כסף רב על עניינים כספיים הן בחיי הזוגיות והן במקרה של גירושין או פרידה. לכן במאמר זה אנו נסביר מהו הסכם ממון,  וכיצד ניתן לערוך חוזה

מהו הסכם ממון ולשם מה צריך אותו:

הסכם ממון הוסדר בחוק יחסי ממון בין בני זוג בשנת 1973. סעיף 1 לחוק מגדיר הסכם ממון: "הסכם בין בני זוג המסדיר יחסי ממון שביניהם (להלן – הסכם ממון), ושינוי של הסכם כזה, יהיו בכתב."

כלומר, מדובר בחוזה בין בני זוג המחייב משפטית, ונוגע לאופן חלוקת הרכוש והממון במהלך חיי הזוגיות המשותפים וכן במקרה של גירושין. 

חשיבותו נובעת מכך שבאמצעות ההסכם מבטיח הזוג כי במקרה  לפחות תחום זה יהיה מוסדר ויוכלו להיות "בראש שקט". ההסכם חוסך מבני הזוג הוצאת אנרגיה וכסף רב על אופן חלוקת הנכסים והכסף הן במהלך הזוגיות והן במקרה של גירושין. בכך הסכם ממון יכול לסייע ביצירת הרמוניה ושלום בית במהלך הזוגיות ולסייע במקרה המצער של פרידה בחלוקת נכסים הוגנת ומהירה.

בשל מערכת הייחודית של בני זוג, קבע המחוקק כי בשונה מחוזים אחרים ניתן לתת תוקף רק באמצעות אישור הסכם ממון על ידי גורם המוסמך לכך, נוטריון או בית משפט. זאת מאחר וגורמים אלו יוכלו לוודא כי שני הצדדים מעוניינים בהסכם הממון וכי הוא לא נכפה על אחד הצדדים באופן שאינו לגיטימי.

מתי ניתן לעשות הסכם ממון:

ישנם 2 מקרים בהם ניתן לעשות הסכם ממון באמצעות נוטריון:

  • בטרם החתונה – בני זוג העומדים להינשא יכולים להגיע לנוטריון ולערוך הסכם ממון המסדיר את חלוקת הממון במהלך הזוגיות וכן לאחר גירושין. במקרה זה, כמובן שתוקף ההסכם יהיה גם לאחר נישואי הזוג.
  • זוגות שאינם נשואים באופן רשמי – מקרה נוסף אשר הפך להיות נפוץ בשנים האחרונות, הוא כאשר בני זוג בוחרים שלא להתחתן או מתחתנים באופן שאינו מוכר במדינת ישראל, למשל זוגות הומוסקסואלים או זוגות המתחתנים מחוץ לרבנות. הסכם הממון במקרה זה יהיה תקף במהלך הזוגיות ובמקרה של פרידה.

כיצד עורכים הסכם ממון על ידי נוטריון:

כאשר מגיעים בני הזוג אל הנוטריון, עורך הנוטריון הסכם בהתאם לצרכים ולרצון הזוג אשר עומד לפניו. כפי שלכל זוג יש זוגיות ייחודית, כך גם ההסכם הינו ייחודי בעבורם ומותאם לצרכיהם. לאחר מכן הזוג חותם על ההסכם בנוכחות הנוטריון, המאמת את זהותם באמצעות תעודה מזהה ומוודא כי ברצונם לחתום על ההסכם בנוסח המופיע בפניהם.

ישנם יתרונות נוספים בעריכת הסכם אצל נוטריון. כך למשל, באמצעות אישור הנוטריון אין צורך לפנות לבית המשפט או לכל רשות אחרת לשם מתן תוקף להסכם הממון. יתרון נוסף מתקיים בכך שבמידה וההסכם יופר, לא ניתן יהיה לטעון כי ההסכם נכפה על אחד הצדדים, שכן הנוטריון פיקח על התהליך. לבסוף, הסכם ממון טוב אשר נכתב על ידי עורך דין מנוסה יתייחס לא רק לנכסים הקיימים בעת מועד החוזה, אלא גם לנכסים עתידיים אשר יצבור הזוג במהלך חייהם המשותפים. לכן חשוב לפנות רק לנוטריונים מנוסים הבקיאים בתחום.

משרד עו"ד ונוטריון אלי ביבי מציע בין שירותיו הרבים גם עריכת ואישור הסכמי ממון, זאת מאחר ועו"ד ביבי הינו נוטריון המוסמך על פי דין, ובעל ניסיון רב בתחום.

Email
Facebook
WhatsApp
LinkedIn

השאירו מספר טלפון לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות:

אנו עוסקים בפניות רבות ונשתדל לחזור אליכם בהקדם.

אודות אלי ביבי נוטריון

בשל הניסיון המקצועי, העשייה המשפטית ארוכת השנים והבקיאות יוצאת הדופן בענפי המשפט השונים, מספק כיום המשרד סל שירותים רחב היקף לטובת כל סוגי הלקוחות הפרטיים והמוסדיים, הכולל מגוון רחב של ביצוע פעולות משפטיות לרבות ניהול תביעות וייצוג בערכאות השונות, הגשת צווי מניעה, סעדים זמניים, בקשות שונות ועוד.

אלי ביבי נוטריון - מאמרים אחרונים

עורך דין נוטריון - אלי ביבי - אייקון חץ
050-600-0601 דילוג לתוכן