אישור חיים

Email
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
אלי ביבי עורך דין נוטריון אישור חיים

הוצאת אישורי חיים על ידי נוטריון:

במאמר זה נסביר מה הם אישורי חיים, מתי יש צורך בהם וכיצד ניתן להנפיקם באמצעות נוטריון באופן מהיר ויעיל.

אז מה זה בעצם אישור חיים ומתי צריך להוציא אישור מסוג זה?

אישור חיים כפי שהשם מרמז הוא מסמך המעיד כי אדם כלשהו הינו בין החיים. ניתן להוציא אישור מסוג זה הן לאזרחי מדינת ישראל והן לאזרחים זרים.
יש צורך בתעודת חיים במקרים שונים, כאשר צריך לספק הוכחה משפטית לרשויות השונות בארץ או מחוצה לה שאדם כלשהו חי. המקרה הנפוץ ביותר הוא כאשר יש זכאות לקבל קצבה כלשהי מקרנות הפנסיה השונות, ביטוח לאומי או מרשויות זרות (למשל ניצולי שואה אשר מקום מגוריהם אינו ישראל או שאינם מחזיקים בתעודת זהות ישראלית, צריכים להוציא מדי שנה תעודת חיים על מנת לקבל את הפיצויים המגיעים להם מממשלת גרמניה), ועל מנת לקבל את הקצבה צריך להוכיח כי המבקש בחיים.
ישנן 2 דרכים מקובלות להוצאת אישור חיים –
1) הנפקת אישור חיים על ידי נוטריון – סעיף 7(6) לחוק הנוטריונים משנת 1976 מסמיך בישראל נוטריונים להנפיק אישור חיים באמצעות חתימה על מסמך המצהיר, זאת לאחר שהנוטריון אימת כי האדם המופיע במסמך נמצא בין החיים. מאמר זה יתמקד באפשרות זו.
2) הנפקת אישור חיים על ידי משרד הפנים – לא נעסוק במאמר זה באפשרות זו, אך יצוין כי האפשרות קיימת.

אופן הוצאת אישור חיים על ידי נוטריון:

לפי סעיף 16 לחוק הנוטריונים, נוטריון אשר הוסמך על ידי ועדת הרישיונות יכול לאשר כי אדם כלשהו נמצא בין החיים רק לאחר שאותו אדם עומד בפניו וזוהה על ידו. הזיהוי האדם נעשה על ידי מסירת תעודה מזהה כלשהי לנוטריון, דוגמת רישיון נהיגה, תעודת זהות או דרכון.
סעיף 16 לתקנות הנוטריונים משנת 1977 מוסיף כי יש צורך בחתימה של האדם אשר עליו מעיד, עם זאת במידה ואין האדם יכול לחתום ניתן להסתפק בחתימת הנוטריון אשר צריך להוסיף בתוך המסמך שהאדם לא חתם על המסמך ואת הסיבה לכך. לאחר שתנאים אלו מולאו יכול הנוטריון לחתום ולהעיד כי פלוני נמצא בין החיים.
במקרים בהם האישור מיועד לרשויות זרות, אשר כמו הדוגמה של ניצולי השואה המקבלים פיצויים מממשלת גרמניה, יש צורך בנוסף גם באישור אפוסטיל המעיד על סמכותו של הנוטריון לפעולה.

אישורי חיים אשר מונפקים באמצעות נוטריון אינם חייבים להיות במשרד הנוטריון. ולכן במידה ואין האדם הרלוונטי מסוגל להגיע למשרד הנוטריון ולהזדהות בפניו יכול הנוטריון להגיע אל האדם. אפשרות זו הינה אחת היתרונות המובהקים של הוצאת תעודת חיים באמצעות נוטריון על פני משרד הפנים, שכן כאשר אדם חולה ונדרש ממנו להוציא תעודה זו, משרד הפנים אינו מגיע לביתו והפרוצדורה הנדרשת הינה מורכבת הכוללת אישורים רפואיים אודות מצבו הבריאותי של החולה, פרטי הרופא ובנוסף האישורים צריכים להיות מונפקים פחות מ-48 שעות טרם הגעת בעל ייפוי כח אל משרד הפנים להוצאת האישור.
יתרון זה בולט ביתר שאת בהינתן הגיל הממוצע של מבקשי אישור החיים. לרוב תעודות אלו נדרשות כאשר מדובר בקצבאות שונות המגיעות לרוב לאנשים מבוגרים, אשר אינם יכולים בקלות לצאת מחוץ לביתם.

משרד עורך דין ונוטריון אלי ביבי מספק מגוון שירותי עריכת דין ונוטריון ובעל ניסיון רב במתן אישורי חיים במהירות ותוך מתן ביטוי לצרכים מגוונים של הלקוחות השונים באופן מקצועי המהווה אסמכתא חוקית בפני הרשויות השונות בישראל ובחו"ל.

Email
Facebook
WhatsApp
LinkedIn

השאירו מספר טלפון לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות:

אנו עוסקים בפניות רבות ונשתדל לחזור אליכם בהקדם.

אודות אלי ביבי נוטריון

בשל הניסיון המקצועי, העשייה המשפטית ארוכת השנים והבקיאות יוצאת הדופן בענפי המשפט השונים, מספק כיום המשרד סל שירותים רחב היקף לטובת כל סוגי הלקוחות הפרטיים והמוסדיים, הכולל מגוון רחב של ביצוע פעולות משפטיות לרבות ניהול תביעות וייצוג בערכאות השונות, הגשת צווי מניעה, סעדים זמניים, בקשות שונות ועוד.

אלי ביבי נוטריון - מאמרים אחרונים

עורך דין נוטריון - אלי ביבי - אייקון חץ
050-600-0601 דילוג לתוכן